Heeft u vragen? Bel ons: 050-318 66 55
Adverteren op RTV Noord

Luisteraars beoordelen
Radio Noord
met een
7,5

Radio

De mogelijkheden voor uw radiocommercial op Radio Noord zijn eindeloos. We kunnen uw commercial bijvoorbeeld alleen laten horen tijdens de spits. Of drie dagen voor aanvang van uw evenement. Of gedurende de SALE-periode. Samen met u wordt uw commercial uitgewerkt door onze betrouwbare partners.


Richt u zich als ondernemer in Groningen op mede-Groningers? Met een radiocommercial op Radio Noord bereikt u supersnel een enorm  publiek. Eén op de drie radio’s staat in de spits op Radio Noord. Én luisteraars zappen niet weg tijdens reclameblokken. We zijn al jaren marktleider in Groningen en bereiken zo’n 104.000 luisteraars per week. Elke week opnieuw. Dat is bijna 5x een uitverkocht FC Groningen stadion…

Bereik heel Groningen

U heeft een bedrijf en de zaken gaan prima. Maar het is wel aanpoten. De concurrentie is soms best pittig en u merkt dat. Er is tegenwoordig veel mogelijk op gebied van marketing, maar wat is nou de beste keuze? Online is alles meetbaar, bijvoorbeeld met alle nieuwe social media. Maar zit uw doelgroep daar wel? En moet er niet steeds meer geld bij om dezelfde groep mensen te bereiken?

Rust in de tent, dat zou fijn zijn. Een keuze maken op basis van onderbouwde cijfers. Uw zorgen uit handen geven bij iemand met ervaring. De juiste kanalen inzetten die zorgen voor bekendheid. En natuurlijk: tevreden klanten die uiteindelijk zorgen voor een hogere omzet. 

Voorbeelden van andere adverteerders

Radio is niets voor niets nog steeds het meest ingezette advertentiemedium, honderden bedrijven gingen u al voor. Via de ‘cases’ pagina leest u hun uitgebreide positieve reacties. 

“Je hoort iedereen over onze radiocommercial. Ze kennen je wel van Radio Noord.” Willem de Winter, De Winter Rioolservice

“Het blijft door de herhaling op de radio meer hangen bij de mensen!” Marian de Vos, De Vos Schoenen

Zo maken we een radiocommercial voor Radio Noord

De mogelijkheden voor uw radiocommercial op Radio Noord zijn eindeloos. We kunnen uw commercial bijvoorbeeld alleen laten horen tijdens de spits. Of drie dagen voor aanvang van uw evenement. Of gedurende de SALE-periode. Samen met u wordt uw commercial uitgewerkt door onze betrouwbare partners. We werken in deze volgorde:

 1. Uw wensen worden geinventariseerd
 2. We bepalen of radio geschikt is
 3. U wordt gekoppeld aan één van onze radio-producenten
 4. Op basis van uw wensen, stelt de producent een tekst voor en mag u een stem kiezen die de commercial inspreekt
 5. Na akkoord, wordt de radiocommercial opgenomen en afgewerkt
 6. Er worden eventuele wijzigingen doorgevoerd en de commercial wordt ingepland
 7. U krijgt een uitzendschema zodat u exact weet wanneer uw spot te horen is
 8. Na afloop van uw campagne hebben we een evaluatiegesprek met de bereikcijfers

Radio is meetbaar

Ook de traditionele media zoals radio, zijn gewoon meetbaar. In de eindevaluatie bespreken we samen de cijfers. We kunnen u laten zien hoeveel contacten u in totaal heeft gehad. We laten u de contactfrequentie zien (hoe vaak heeft u één persoon bereikt). Daarnaast ziet u het totaal aantal uitgezonden commercials én het totale bereik van uw radiocampagne. 

We adviseren u graag. Zo maken we samen vaak een actiepagina, zodat u nog beter kunt meten welk verkeer afkomstig is van uw radiocampagne. In Google Analytics ziet u daarna ook precies wat de effecten zijn van radio. Zo wordt het effect van uw radiocommercial op Radio Noord gewoon meetbaar!

De feiten:

 • Marktleider in de provincie Groningen
 • 104.000 luisteraars per week
 • Met 20,3% weekbereik uniek in Nederland
 • 28 tot 56 reclameblokken per dag

 

Voordelen van radioreclame

 • Radio is het meest ingezette advertentiemedium
 • Goed in te zetten voor tijdelijke acties
 • Hoge contactfrequentie door trouwe luisteraars
 • Ook geschikt zeer voor een lange termijn campagne (branding)

In korte tijd tienduizenden Groningers bereiken? Dat garanderen we.

Fred Többen, Senior Account Manager RTV Noord