Heeft u vragen? Bel ons: 050-318 66 55

Digitale radio: Radio Noord overal bereikbaar

De tijd dat u Radio Noord alleen maar in Groningen kon horen is voorbij. Tegenwoordig maakt het niet meer uit waar ter wereld u zit, via internet zijn de meeste radiozenders overal al te horen. Met de komst van digitale radio wordt die luisterervaring vergroot.

Hoe werkt digitale radio?
Op dit moment is digitale radio nog in opkomst. Toch is het duidelijk dat dit de toekomst is. FM zenders zullen verdwijnen en DAB+ zenders komen hiervoor in de plaats. Het wordt daardoor ook makkelijker om uw favoriete radiozender onderweg te luisteren. Op dit moment wordt er nog vaak via internet gestreamd. Dat is met digitale radio niet meer nodig. Met behulp van digitale radio verbruikt u namelijk geen data, maar plukt u de frequenties zo uit de lucht met behulp van een antenne. Een digitale radio (of ander apparaat met DAB+ instelling) is alles wat nodig is.

De voordelen van digitale radio
Met digitale radio wordt de luisterervaring vergoot en is de radiozender overal en altijd bereikbaar. Het bereik van radiozenders wordt dus groter. De inzet van radiocampagnes wordt dus óók groter wanneer Radio Noord ook digitaal gebruikt wordt.

Trend: radio onderweg
Radio luisteren via een smartphone heeft een stabiele luisterplaats ingenomen. Bijna 1 op de 5 Nederlanders luistert wel eens via de smartphone naar radio. Muziek luisteren via de radio op smartphone is groter dan eigen muziek via smartphone beluisteren. Radio luisteren via de computer is eveneens populair. Via de computer wordt gemiddeld 93 minuten per week naar de radio geluisterd.

Bron: Rabfm