Heeft u vragen? Bel ons: 050-318 66 55

Display marketing? Heel simpel!

Bij RTV Noord stijgen de online bezoeken al maanden. We zien dat mensen meer en meer gebruik maken van onze website én de RTV Noord app via de smartphone of tablet. Mensen willen direct het laatste nieuws kunnen opzoeken, dit gaat het snelst via de online kanalen. Op de website www.rtvnoord.nl hebben adverteerders de mogelijkheid om te adverteren aan de hand van display marketing. Maar wat is dat precies en hoe werkt het? Wij leggen het uit.

Wat is display marketing?

Display marketing wordt ook wel display advertising genoemd. Met een banner (eigenlijk niks anders dan een digitale advertentie) kunt u adverteren op de website van iemand anders, in dit geval die van RTV Noord. Een banner is een online beeldadvertentie, deze kan bestaan uit een stilstaand beeld, of een bewegend beeld.

Waarvoor kunt u display marketing inzetten?

Display marketing wordt vaak ingezet om de naamsbekendheid van een dienst, bedrijf of product te verhogen. De kracht van herhaling zullen we maar zeggen. Daarnaast is het ook geschikt om acties te communiceren of om een imago te verbeteren.

Hoe werkt het?

Wanneer u display marketing wilt inzetten, moet u een set banners laten ontwikkelen door een designer. Vervolgens worden deze banners door ons geplaatst op de website en in de apps van RTV Noord. Dit alles kan binnen en paar dagen gerealiseerd worden. Uw banner staat vervolgens online. Wanneer bezoekers van onze website of app op uw banner klikken, verwijzen wij ze door naar uw eigen website. Daar kunnen ze alle informatie over uw dienst of product vinden.

Wat kost het?

Bij display marketing wordt er in de meeste gevallen betaald op basis van CPM (Cost Per Mille). Dat betekent dat u betaalt per 1.000 vertoningen van uw banner. U weet dus zeker dat dit aantal bezoekers uw banner heeft kunnen zien.

Om u een voorbeeld te geven van de kosten bij RTV Noord: Voor € 2.000,- krijgt u 500.000 vertoningen op de website en in de apps, verdeeld over 4 tot 6 weken*. Zet die kosten tegenover een advertentieplaatsing in de krant en u ziet hoe interessant display marketing is.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met één van onze accountmanagers?

*Prijs ex. BTW gebaseerd op moment van schrijven (mei 2016)

In korte tijd tienduizenden Groningers bereiken? Dat garanderen we.

Fred Többen, Senior Account Manager RTV Noord