Heeft u vragen? Bel ons: 050-318 66 55

In 8 stappen naar een radiocommercial

Heeft u zich weleens afgevraagd hoe een radiocommercial wordt bedacht en gemaakt? In 8 simpele stappen nemen we u mee in het proces dat wij dagelijks doorlopen.

Stap 1: Het inventariseren van uw wensen

Voordat we beginnen met het maken van een radiocommercial, is het belangrijk om uw wensen in kaart te brengen. Zo kunnen we samen de boodschap bepalen, de tone-of-voice, de lengte van de spot en het doel. U weet zo ook of uw doelgroep past bij die van ons en op welke momenten uw radiospots het beste in te zetten zijn.

Stap 2: We bepalen of radio geschikt is

Om maar met de deur in huis te vallen, radio is niet altijd het meest geschikte kanaal. Dit kan bijvoorbeeld liggen aan het feit dat uw doelgroep geen radio luistert. Als wij denken dat een ander medium geschikter is, hoort u dat natuurlijk van ons.

Stap 3: We koppelen u aan één van onze radio-producenten

Is radio geschikt? Na uw akkoord op onze offerte voor de inzet van de campagne, koppelen we u aan een van onze radio-producenten! Die kijkt met u naar uw wensen voor de commercial, óf de producent gaat aan de slag met een uitgewerkt idee uit stap 1.

Stap 4: Op basis van uw wensen, stelt de producent een tekst voor en mag u een stem kiezen die de commercial inspreekt

Wanneer u uw wensen doorgegeven hebt en onze radioproducent over de perfecte commercial heeft nagedacht, zal hij of zij een tekst voor u samen stellen. Ook mag u een stem kiezen die de commercial inspreekt.

Stap 5: Na akkoord, wordt de radiocommercial opgenomen en afgewerkt

Bent u tevreden met de voorstellen? Mooi, de radiocommercial wordt dan opgenomen en afgewerkt. Ziet u graag nog een paar veranderingen in de radiocommercial? Geen probleem, die worden dan ook aangepast.

Stap 6: Er worden eventuele wijzigingen doorgevoerd en de radiocommercial wordt ingepland

Na mogelijke aanpassingen is het zo ver: uw eigen radiocommercial is af. Voordat u uw commercial kunt horen op uw eigen radio zal de radiocommercial eerst moeten worden ingepland.

Stap 7: U krijgt een uitzendschema zodat u exact weet wanneer uw radiocommercial te horen is

De radiocommercial is ingepland en de luisteraars van Radio Noord luisteren nu naar uw boodschap. U krijgt van ons een uitzendschema waarop u ziet wanneer uw spot te horen is. Ook leuk voor uzelf natuurlijk!

Stap 8: Na afloop van uw campagne hebben we een evaluatiegesprek met de bereikcijfers

Meten is weten. Daarom zullen wij een uitgebreid evaluatiegesprek inplannen waarin we de bereikcijfers aan u presenteren. Dit geeft u alle inzichten in de resultaten van de radiocommercial.

Wilt u ook deze 8 stappen doorlopen en binnenkort uw eigen radiocommercial horen bij Radio Noord? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze experts via 050-3186655.