Heeft u vragen? Bel ons: 050-318 66 55

Inspelen op kerst, zo doet u dat!

Kerst. Een heerlijke tijd waarbij veel mensen samen komen met hun geliefden. Tijdens kerst zijn mensen net iets gevoeliger voor een mooi verhaal. Hier wordt dan ook volop gebruik van gemaakt want elke kerst worden we er weer mee overspoeld, kerstcommercials. In geen andere tijd van het jaar kunt u zoveel goede voorbeelden van storytelling zien als tijdens kerst. We zetten een aantal kerstcommercials voor u op een rij.

Enkele mooie kerstcommercials op een rij

John Lewis & Partners

Ieder jaar kijken duizenden marketeers ernaar uit, de kerstcommercial van John Lewis. Elk jaar weer een pareltje onder de kerstcommercials. Dit jaar een draakje die uit enthousiasme een paar blunders maakt zodat het hele dorp boos op hem is. Maar natuurlijk verzint zijn vriendinnetje een slimme oplossing…

Jumbo

Supermarkt Jumbo heeft het bekende gezin opnieuw ingezet in deze kerstcommercial. Een herkenbare situatie, het zou echt gebeurd kunnen zijn en de hoofdpersonen staan dichtbij de doelgroep. Simpel verhaal, mooi uitgewerkt.

Plus

Deze is uit 2018, maar prachtig! De versie van 2019 vind ik zelf wat minder. Plus laat in deze commercial van 2018 zien hoe je in korte tijd een goed verhaal verteld, vol emotie. Plus houdt het simpel en strak. Zonder dialoog raakt deze reclame mensen, met voor veel mensen een bekend gevoel.

Staatsloterij

De Staatsloterij is ook elk jaar van de partij met een strakke kerstcommercial. Grappig is dat ze met hun kerstcommercials hun product niet in de hoofdrol zetten, maar de liefde. Vorig jaar het hondje Frekkel, dit jaar de opvolger met egel Freddie.

Heeft u ook een bijzondere actie voor kerst? Huiver dan niet en maak ook uw eigen radiocommercial. Zoals eerder gezegd zijn mensen met kerst gevoeliger en hier kunt ook dan ook gebruik van maken. Voor een kerstcommercial, zowel op radio als tv, kunt u contact opnemen met een onze accountmanagers.