Heeft u vragen? Bel ons: 050-318 66 55

Met deze tips kunt u uw SEO verbeteren

Als u geïnvesteerd hebt in een mooie website, dan wilt u natuurlijk ook dat iemand hem bekijkt. Hoog scoren in de Google zoekresultaten helpt u daarbij. Wij geven u vijf tips voor zoekmachine-vriendelijk, ook wel SEO schrijven.

Dit zijn onze tips om uw SEO te verbeteren

Wees origineel

Google houdt er niet van als u bestaande teksten kopieert en letterlijk op uw website plaatst. Wees dus origineel, gebruik afwisselende woorden en laat zien wat u weet over een bepaald onderwerp. Mensen komen naar uw website voor informatie over uw product of dienst, niet over die van iemand anders.

Plaats zoekwoorden

Plaats relevante zoekwoorden niet alleen in de lopende teksten, maar ook in kopjes, tussenkopjes en in de URL. Zoekwoorden op deze plekken vallen voor Google meer op, dan zoekwoorden in de lopende tekst.

Gebruik synoniemen

Een tekst die is geschreven vanuit steeds dezelfde keywords leest niet alleen vervelend, Google trapt er ook niet in. Gebruik daarom synoniemen voor de zoekwoorden. Verkoopt u bedden? Gebruik dan ook eens het woord ‘slaapplek’ of ‘ledikant’.

Zet hyperlinks in teksten

Dat u teksten niet mag kopiëren, betekent natuurlijk niet dat u geen andere bronnen mag gebruiken. Wilt u bijvoorbeeld meer lezen over SEO schrijven? Lees dan dit artikel. Goede externe links zorgen ervoor dat Google weet wat voor soort bedrijf u heeft. Hierdoor stijgt uw website in de zoekresultaten.

Plaats afbeeldingen

In afbeeldingen kunt u onopgemerkt zoekwoorden plaatsen. Zet de keywords bijvoorbeeld in de bestandsnaam van een illustratie én plaats ze in de alt-tekst. Niemand leest het, behalve Google.

Bron: https://www.frankwatching.com/archive/2016/05/26/seo-zo-maak-je-als-online-copywriter-google-en-je-lezer-blij-10-tips/