Heeft u vragen? Bel ons: 050-318 66 55

De voorspellingen in media voor 2019

Januari is altijd de maand van de trends en voorspellingen. Overal wordt geroepen wat de trends dit jaar zullen worden en waar we het verschil gaan maken. Ik wilde zelf ook een blog schrijven over welke trends u kunt verwachten in 2019. Totdat ik de volgende video op mijn tijdlijn tegen kwam. De video is in 2009 gemaakt door Microsoft, het gaat over hoe 2019 eruit zou gaan zien.

Zoals u al snel opvalt in het kijken van de video, zat Microsoft er ver naast. Hierdoor ben ik gaan nadenken over hoeveel van onze voorspellingen daadwerkelijk uitkomen. We kunnen wel een korte periode vooruit kijken, maar laten we eerlijk zijn. Zijn het dan nog voorspellingen? Want die trends zijn toch op dit moment ook al aanwezig? Ze worden alleen groter en dat is stiekem niet zo moeilijk om te ‘voorspellen’.

Trends op lange termijn voorspellen blijft ontzettend moeilijk. Denk maar eens aan de voorspellingen (meerdere malen), dat  TV en Radio al een aantal keer ten dode opgeschreven waren. Een ander mooi voorbeeld is de Bitcoin-gekte van begin vorig jaar. Als laatst dacht ik nog aan Twitter, dat inmiddels ook al failliet zou moeten zijn volgens de ‘kenners’. Uiteindelijk kwamen al deze voorspellingen niet uit.

Dus dit jaar doe ik niet mee aan de voorspellingen voor 2019. Ik laat het lekker bij het heden, want daar kan ik wel met zekerheid op inspelen. RTV Noord wenst u een prachtig nieuw jaar, vol mooie kansen. Pak ze vooral.