Heeft u vragen? Bel ons: 050-318 66 55

Zoals een familiebedrijf hoort te zijn

Bé Mulder was 18 jaar toen hij bij zijn moeder in de ‘zaak’ kwam. Destijds heette het Mulder’s Warenhuis, een soort winkel van Sinkel, waar ook wasmachines en koelkasten werden verkocht. Ongeveer 50 jaar geleden werd er met een kleine meubelafdeling gestart en rond 1980 werd er helemaal op de verkoop van meubelen overgegaan. Zo is Mulder’s Meubeldorp, zoals we dat nu kennen, ontstaan.

De start van een enorm succes

We gaan ruim 20 jaar terug in de tijd, naar het jaar 1995. Het was in de begintijd van TV Noord. Ergens in een klein dorpje in het Noordoosten van ons land groeit een familiebedrijf uit tot één van de grootste meubelzaken van Noord Nederland. Al rijdend met zijn grasmaaier door de prachtige meubelzaak, maakt de vader van de huidige directeur Geert Mulder, zijn meubelwinkel bekend op TV Noord. Aan het eind van de commercial spreekt hij de legendarische woorden ‘Grasmaaien is mijn hobby, meubels verkopen mijn vak’. Dankzij deze uitspraak weet inmiddels elke Groninger en Drent de weg te vinden naar Mulder’s Meubeldorp in het pittoreske Vriescheloo. Zelfs op Google komt Mulder’s Meubeldorp als eerste naar voren als je de twee zoekwoorden ‘Grasmaaien is’ intypt. Geweldig toch! Dit is het effect van een goed uitgewerkte campagne.

Na regen komt zonneschijn

Nu, ruim 20 jaar later, heeft ‘Olle Mulder’ het stokje al enige tijd geleden doorgegeven aan zijn zoon Geert. Ook de kleinzoon van Bé Mulder werkt inmiddels in de zaak. Zo blijft het een écht familiebedrijf. Ondanks verschillende tegenslagen, waaronder flinke stormschade in maart 2015, gaat het uitstekend met het bedrijf. De laatste jaren heeft de showroom een metamorfose ondergaan en is de zaak weer helemaal up to date. Het resultaat mag er zijn! De nieuwe showroom is prachtig en zal op TV Noord op z’n best worden vertoond in een commercial.

Naast de commercial zendt Mulder’s Meubeldorp ook een infomercial uit: Een commercieel filmpje waarin de adverteerder informatie geeft over de goederen die hij verkoopt. Het doel van een infomercial is dat het amuseert, informeert en uiteindelijk verkoopt. In het geval van Mulder’s Meubeldorp komt er een presentatrice langs die een interview houdt met Geert. Een extra stukje verdieping dus in de campagne.

Klein plaatsje, veel toerisme

Geert Mulder: “Aan het meubeltoerisme naar Vriescheloo lijkt geen eind te komen. Het pittoreske en lommerrijke plaatsje aan de noordelijke rand van Westerwolde wordt overspoeld met bezoekers uit Noord-Nederland, ja zelfs tot ver uit Duitsland.” De uitkomst: De campagnes bij RTV Noord hebben goed uitgepakt en RTV Noord en Mulder’s Meubeldorp blijven nog lang zaken doen met elkaar. Misschien nóg wel 20 jaar erbij…

Bekijk hier de commercial van Mulder’s Meubeldorp, uitgezonden in 1995:

‘Grasmaaien is mijn hobby, meubels verkopen mijn vak’ – B.G. Mulder